Leírás

Éles verzió:

A Ruger rövid története tipikus amerikai sikersztori. A II. világháború után néhány évvel két Connecticut állambeli fiatalember : William B. Ruger és Alexander M. Sturm  elhatározza, hogy ötvenezer dollárból vállalkozást indít a southporti vasútállomás mellett meghúzódó pajtában. A szkeptikus felhangokkal nem törődve (miszerint ablakon kidobott pénz a telített piacon fegyvergyártással próbálkozni) olcsó öntési és fémmegmunkálási módszerekkel kezdenek kísérletezni. Először csak kisebb kereskedéseket látnak el egyszerű szerszámokkal, bár ezek némelyike inkább fegyverprototípusra hasonlít, mint hétköznapi barkács-eszközre.

A Mark II elődjéhez hasonlóan biztos befutó volt az USA-ban, amiben jelentősen szerepet játszott, hogy a gyártó 18-féle változattal igyekezett minden lehetséges felhasználási kört (plinking, sport, vadászat, kiképzés, önvédelem) kielégíteni. Jól tükrözi a népszerűséget az a tény is, hogy a speciális alkatrészeket gyártó, tuningolással foglalkozó cégeknél (pl. Volquartsen, Clark Custom Guns, Cylinder and Slide) minimum félszázra tehető a konfigurációk száma.
A Standard modellek fix irányzékkal, hagyományos, Lugerre emlékeztető, torkolat felé elkeskenyedő csővel készülnek. Az állítható irányzékos Target és Government modellek nehéz, úgynevezett bull csővel is megvásárolhatók, igen markáns megjelenést kölcsönözve a pisztolyoknak. A Competition-t szögletes profilú csővel, optikai irányzék rögzítésére alkalmas sínnel, és fa markolathéjakkal szerelik fel. A fegyvereket hétféle, 10-25 cm-ig terjedő csőhosszal gyártják, a nehéz csöveken a céllövő irányzékok cserélhetőek. A bőséges választék persze önmagában kevés lett volna, ha a Rugerek nagyszámú, főként lemezből préselt alkatrészük ellenére nem bizonyulnak elég erősnek és megbízhatónak. A jelentős biztonsági ráhagyások jól látszanak, ha egy pillantást vetünk például a rendkívüli átmérőjű csőfarra, vagy szétszerelés után a masszív ütőszegre. 

KJW MK2 CO2 NBB

24.000 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó:
Cikkszám: 1973
Tömeg 800g
Szín Fekete
Hosszúság 220 mm
Anyag ABS,alumínium,acél
Tüzelési mód Egyes
Belső cső hossz 125 mm
Tárkapacitás  16 BB
Torkolati sebesség 350-440 FPS
Torkolati energia 1 J
Szavatosság 3 hónap
Blowback Nincs
Termék kód 1973


CO tárral.


FPS: 440FPS-350FPS

- Blow Back: Nem

A feltüntetett ár nem tartalmazza a fegyver kötelező bevizsgálásának (MKH kártya, sorozatszám gravírozás) 5000ft-os költségét.
Nem értékelt

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.